Wedstrijdverslagen JO15

HVV Helmond O15 - Olympia Boys O15 9-3 ( 26-05-2018 ) 

Onze laatste wedstrijd, op een snikheet Houtsdonk, van een leuk seizoen '17-'18 was tegen Olympia Boys uit Ommel.
Wat ons steeds niet lukte in veel wedstrijden, lukte deze keer wel; we begonnen goed en namen vanaf het beginsignaal het initiatief. In de 8e minuut kwamen we op 1-0  door een geplaatst schot van Magazi. "Niet veel kracht onnodig verspelen met dit warme weer was de opdracht door een goed positiespel". Een valkuil is bij ons dat we dan laconiek worden. De 1-1 in de 14e minuut was hier dan ook het gevolg van. In dezelfde minuut herstelden we direct en d.m.v. een schot van Abdul vloog de bal de verre hoek in en werd het 2-1. Een aantal mooie aanvallen en kansen volgden hierna snel maar we waren wat ongelukkig in de afwerking.
In de 29e minuut zette Marijn Dylano aan het werk die met een mooie steekpass Magazi vrij voor de goal zette en hij de 3-1 scoorde. Het werd een drukke fase vanaf toen want een snel genomen vrije trap van Olympia Boys werd goed afgemaakt en kwamen ze terug tot 3-2.
Meteen gaf Mitchel vanaf de aftrap de bal diep op Magazi die deze keer Dylano vrij voor de keeper zette waarna hij rustig kon afronden, 4-2.
Olympia Boys kreeg de tijd niet om aan een aanval te beginnen en Appie veroverde de bal en schoot hard op de lat, de bal bleef in het spel en in de 32e minuut kopte Appie raak uit een voorzet, het doelpunt werd afgekeurd omdat één van onze aanvallers de keeper hinderde.
We bleven voetballen en gas geven en na een corner van ons ontstond er wat chaos en Magazi bleef cool en tikte de 5-2 binnen in de 34e minuut.
Duidelijk was dat de overwinning op Houtsdonk bleef maar Olympia Boys probeerde te blijven voetballen, wat zij op sportieve wijze deden. In de 43e stoomde Borat naar voren en zijn schot betekende de  6-2. Enkele wisselingen in ons elftal (doorwisselen en positiewisselingen) maakte ons niet zwakker; we bleven bovendien hard werken. In de 48e minuut rondde Magazi goed af na een mooie combinatie, 7-2. De goed leidende scheidsrechter hield rekening met het mooie weer en laste zo nu en dan een drinkpauze in. Ons spel bleef sterk en in de 62e minuut kwam Mitchel door een mooie pass van Abdulahi,  alleen voor de keeper en scoorde rustig de 8-2.
Doordat de tegenstander bleef voetballen kwamen zij in de 64e minuut op 8-3. Direct hierna kreeg Mitchel de bal en passeerde de keeper, eindstand 9-3.
Een mooie uitslag in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, op naar volgende week.

SJVV O15 - HVV Helmond O15 2-3 ( 19-5-2018 )

Scherp beginnen was vandaag de bedoeling tegen concurrent SJVV.
Maar al in de 1e minuut kwamen we al ongelukkig op een 1-0 achterstand. Dat was wel meteen het teken dat we wakker moesten worden en blijven.
Ook werd hierna duidelijk dat het een moeilijke wedstrijd zou worden; een fysiek erg sterke tegenstander en niet op de laatste plaats een scheidsrechter die niet in de gaten had dat het ging om een jeugdwedstrijd. Niet dat het een zgn. "thuisfluiter" was, maar een scheidsrechter die aan beiden kanten steeds maar weer de beslissing nam die niet volgens de spelregels zijn. In de 15e minuut begon Appi aan een solo die na enkele duwtjes en schoppen in de 17e minuut werd gestopt door het eindelijk toekennen van een vrije trap. Magazi nam plaats achter de bal en krulde vanaf 16 meter op schitterende wijze de bal in de kruising, 1-1.
Voetballend waren we sterker dan SJVV die fysiek wel sterker waren dan ons.
In de 24e minuut zette de kleinste speler van het veld Nasim de snelle Magazi aan 't werk die doorliep tot de achterlijn en de bal op Abdul legde, die met zijn rug naar de goal de verdediger uitkapte en de 1-2 scoorde. SJVV liet hierna zien dat zij niet zomaar een concurrent van ons zijn, maar ook zij stoorden zich aan de scheidsrechter waardoor ze wat chaotischer werden. De scheidsrechter drukte een zware stempel op deze jeugdwedstrijd.
In de 47e minuut werd een duidelijke overtreding gemaakt op Nasim die niet werd bestraft; we waren hierdoor even van slag waarvan SJVV slim profiteerde en de 2-2 kon scoren. Door te blijven combineren kregen we weer grip op de wedstrijd zonder grote kansen te creëren.  Tot de 60e minuut; James kreeg aan de linkerkant de bal en begon aan een dribbel richting achterlijn,  met een mooie aktie kreeg hij de bal voor de goal waar Abdul het de SJVV-keeper zo lastig maakte dat de keeper de bal in eigen doel schoot en de 2-3 op het scorebord kwam. Door hard werken sleepten we de overwinning uit het vuur en gingen de 3 punten mee naar Houtsdonk.
Jammer voor zowel SJVV als voor ons dat deze scheidsrechter zo graag zijn stempel op de wedstrijd wil drukken.
Wij hadden, tot deze wedstrijd, dit nog niet eerder meegemaakt; laat het voor ons een leermoment zijn.
Op naar de volgende wedstrijd.

Brandevoort O15 - HVV Helmond O15 3-4 ( 12-5-2018 )

Op een onbespeelbaar veld speelden we vandaag tegen een directe concurrent voor de bovenste plaatsen, Brandevoort.
Het slechte veld sprak niet in ons voordeel omdat wij het moeten hebben van snel en technisch combinatievoetbal. We waren dus gewaarschuwd. Al na 20 seconden kwamen we al op een 1-0 achterstand doordat Ryvaldo de bal niet onder controle kreeg waardoor Brandevoort makkelijk in kon tikken.
Lang bleven we niet bij de pakken neerzitten en creëerden we meteen wat kansen. Een pass van Appie stuurde Dylano diep die met een mooie stift ons langszij bracht, 1-1.
Langzaamaan kregen we meer grip op de fysiek sterke tegenstander en namen we het spel in handen. Een mooie pass van Dylano zette James vrij voor de keeper, James bleef deze keer rustig en scoorde de 1-2. Hierna bleven we druk zetten op de tegenstander; een schot van Mitchel raakte de paal en een afstandschot van Caspar van zo'n 35 meter werd nog net door de keeper aangetikt tegen de paal. Maar op het schot van Magazi kon de keeper niks doen en schoot hij vol in de kruising,  1-3.
Brandevoort liet het hier niet bij zitten en gingen vol op jacht naar de aansluitingstreffer. Dit lukte doordat wij wat onrustig werden, 2-3.
De hoop bij Brandevoort kwam weer terug en moesten wij onder de druk uitkomen. Geduldig probeerden we steeds een aanval op te zetten en kregen we ook enkele niet te missen kansen wat ons toch lukte. Een mooie aanval van ons werd gestopt door een handsbal en de toegekende penalty werd door Dylano benut, 2-4.
Niet lang hierna kwam het fysiek sterke Brandevoort weer in de wedstrijd door een mooie goal, 3-4.
Een onrustig en spannende slotfase werd het nog maar dankzij een schitterende redding van Ryvaldo en goed ingrijpen van onze achterhoede o.l.v. Ryvaldo en Marijn, sleepten we de overwinning uit het vuur.
Complimenten aan ons team dat ondanks het slechte veld en warm weer hard bleef werken als het voetbal even niet lukte.
Op naar volgende week waar we weer proberen om bij de bovenste plaatsen te blijven.

Bruheze O15 -HVV Helmond O15  2-10 ( 5-5-2018 )

Vandaag was Bruheze de tegenstander, een laagvlieger in onze competitie. Toch was het Bruheze die na 15 seconden op voorsprong kwam. Niet lang hierna herstelden we snel en d.m.v. Magazi kwamen we op 1-1 en meteen daarna door dezelfde Magazi op een 1-2 voorsprong. We stuurden Bruheze alle kanten op en zij kwamen helemaal niet aan voetballen toe. Uit een door Magazi genomen corner kopte Appie snoeihard de 1-3 in. Vanuit de opbouw van Marijn en Mitchel kwam Appie wederom aan de bal die met een steekpass Magazi zijn derde liet maken en de ruststand op 1-4 bepaalde.
Meteen na rust zette Abdul goed door na een combinatie en maakte 1-5.
We hadden er zin in vandaag en door een mooie aktie van Magazi kon Appie de 1-6 scoren.
Onze keeper Caspar hoefde slechts sporadisch in aktie te komen en dit deed hij uitstekend.
Doordat iedereen op zijn positie bleef spelen konden we blijven voetballen.
Mitchel stoomde mee naar voren en besloot te schieten, zijn afstandschot ging onder in de hoek, 1-7.
Het was nog niet over, een mooie dribbek van Appie werd bekroond met zijn derde, 1-8. Bruheze probeerde het nog en hun inzet werd nog beloond met een doelpunt, 2-8.
We wilden op jacht naar de 10 goals en de 2-9 werd snel gemaakt door James.
Met nog een paar minuten te gaan kreeg Abdul de eer om de tiende te maken en werd de eindstand bepaald op 2-10.
Een schitterende overwinning met mooi combinatievoetbal; ga zo door

HVV Helmond O15 - NWC O15 4-1 ( 28-4-2018 )

Vandaag een belangrijke wedstrijd tegen NWC op het programma. Nog steeds met een gehavend elftal dat we vandaag met 2 gastspelers uit O13 moesten versterken, en waarin Appie liet zien een goede aanvoerder te zijn door zich beschikbaar te stellen als keeper.
Dit zorgde wel voor een extra motivatie want vanaf de aftrap hadden we de wedstrijd in handen. We kregen al direct een kans, in de 2e minuut kreeg onze rechtsback Borat de bal en zocht onze voorstopper Mitchel die de doorgelopen Borat aanspeelde die niet twijfelde en de 1-0 maakte.
We bleven combineren en kregen enkele goede kansen die we jammer genoeg niet konden afmaken.  Onze achterhoede (Borat, Mitchel, Marijn en Abdelahi o.l.v. keeper Appie) bleef rustig, wonnen elk duel en verzorgden steeds weer de opbouw van achteruit, Appie hoefde niet in aktie te komen. Hierdoor konden onze creatieve spelers goed in hun spel blijven. In de 26e minuut gaf Magazi een mooie steekpass op James die beheerst de 2-0 scoorde.
Hierna bleven we goed spelen maar verzuimden meer te scoren. In de 40e minuut stuurde James Magazi diep en hij bleef rustig en maakte 3-0.
Een klein kwartier later gaf Mitchel een dieptepass op de snelle Magazi die handig de keeper omspeelde en de 4-0 scoorde.
De mooiste aktie moest nog komen en die werd bewaard tot de 57e minuut; een kansloze bal van NWC werd toch nog beloond door Abdelahi die beheerst in eigen doel scoorde en zo de 1-4 liet aantekenen. Dit was ook het enige wapenfeit van onze gasten uit Asten en speelden we de wedstrijd rustig uit.
Een goede en zeer terechte overwinning die laat zien dat we niet voor niets zoveel trainen op wat we in de wedstrijd willen zien.
We kruipen steeds wat dichter tegen de top van de ranglijst aan door goed voetbal in combinatie van hard werken en een hecht teamverband. Ga zo door!

HVV Helmond O15-Mifano O15 3-2 (21-4-2018 )

Op een warm Houtsdonk kwam vandaag de koploper Mifano op bezoek. Met een gehavend elftal begonnen we gemotiveerd aan de wedstrijd. We hadden afgesproken compact te spelen en d.m.v. snelle combinaties gevaarlijk te worden. Dit lukte goed, halverwege de 1e helft kreeg Appie de bal van Abdul en hij schoot van zo'n 18 meter laag binnen, 1-0. Meteen hierna liet Mifano zien waarom zij de koploper zijn en drukte ons terug. Mede dankzij goed keeperswerk van gelegenheids keeper Caspar hielden we de nul. Toch kon ook hij niet voorkomen dat Mifano 5 minuten voor rust de 1-1 kon scoren.
We bleven niet bij de pakken neer zitten en op slag van rust soleerde Abdul door de defensie van Mifano en maakte de 2-1.
Het warme weer en ons gehavend elftal maakte het niet makkelijk maar door keihard te werken en goed positiespel bleven we ook in de 2e helft overeind.
Mifano werd voetballend sterker en drongen aan voor de gelijkmaker. Dit lukte ook met een beetje geluk, 2-2.
Na deze gelijkmaker pakten we het goed op en gingen we weer combineren en druk zetten op de verdediging van Mifano. Marijn zette de verdediging onder druk en veroverde aan de linkerkant van de 16 de bal, met een mooie beweging speelde ze Magazi aan die na een kleine solo met enig geluk de verdiende 3-2 scoorde.
Moe van het harde werken en van het warme weer konden we deze voorsprong vasthouden en bleven de 3 punten tegen de koploper op Houtsdonk 

HVV Helmond O15 - Laar O15 3-3 ( 14-4-2018)

Vandaag begonnen we heel erg scherp en al direct kwam Magazi vanaf de aftrap vrij voor de keeper maar stond zijn vizier niet op scherp. We bleven druk zetten op het vijandelijke doel en kregen diverse kansen die we niet af wisten te maken. In de 11e minuut leverde Magazi een mooie voorzet die James op schitterende wijzen ineens erin schoot, 1-0. We bleven goede mogelijkheden houden en d.m.v. goed positiespel stuurden we Laar van het kastje naar de muur. Laar kon er enkel wat speldenprikken tegenover zetten en tot ieders verrassing kwam Laar in de 28e minuut op 1-1. Meteen hierna pakten we het weer op en zette Mitchel in de 29e minuut Magazi vrij voor de keeper die deze keer wel rustig bleef en de 2-1 maakte. Een goede 1e helft konden we afsluiten met een aanval uit het boekje; Daninyo werd vanuit het middenveld aangespeeld waarna hij direct Marijn aanspeelde, met een prachtige steekpass zette zij Magazi 1 tegen 1 tegen de keeper en hij rondde bekwaam af, 3-1.De 2e helft was 100% het tegenovergestelde van de 1e helft; foute passes, weinig inzet en beleving, kortom alles waardoor je het moeilijk krijgt. Een foute pass in de 40e minuut zorgde ervoor dat Laar terug kwam in de wedstrijd, 3-2. We bleven onrustig en kwamen niet meer in ons spel en in de laatste minuut sleepte Laar zelfs nog een punt uit de wedstrijd en werd het 3-3.
Erg jammer dat we het in deze wedstrijd hebben laten liggen.

Deurne O15 -HVV Helmond O15 1-6 ( 7-4-2018 )

Na 2 zure nederlagen werd het weer eens tijd voor een mooi resultaat.
We begonnen deze keer fel aan de wedstrijd en lieten Deurne zien dat we maar voor één ding kwamen; winst.
In de 5e minuut kreeg onze spits Marijn de bal en met een lob wist ze bijna de keeper te verrassen, deze moest de bal loslaten en een attente James scoorde de 0-1.
In de 10e minuut scoorde Magazi na een individuele aktie de 0-2.Meteen hierna kregen we na een een mooie aanval een corner die door Magazi werd genomen; Dylano nam deze genomen corner direct op z'n slof en maakte op schitterende wijze de 0-3. In de 2e helft gaf Mitchel een mooie pass op Magazi die niet twijfelde en zijn 2e kon maken, 0-4.
We waren nog een beetje aan het nagenieten waardoor in de 41e minuut de 1-4 op het scorebord kwam.
We pakten het meteen weer op en gingen op zoek naar meer doelpunten.In de 60e minuut was Marijn niet zelfzuchtig, een tikje op Magazi zorgde ervoor dat hij zijn 3e doelpunt van dr middag kon scoren, 1-5.In de 69e minuut stormde de goed spelende Borat mee naar voren en een als voorzet bedoelde bal werd door de keeper niet goed beoordeeld en werd de 1-6 eindstand bepaald.Een zeer terechte overwinning, op naar de volgende.

HVV Helmond O15 - Mierlo Hout O15 1-4 ( 24-03-2018 )

Een wedstrijd om snel te vergeten. Het leek er vandaag op alsof we een zak cement op onze rug mee moesten sjouwen. Het was allemaal te slap. Toch hadden we in de 1e helft het overwicht zonder tot echte kansen te komen. In de 2e helft kwam t Hout in de 49e minuut op 0-1.
In de 53e minuut kwamen we op 1-1 door een prachtig schot van Magazi.
We kwamen niet meer in ons spel en in de 62e minuut werd het 1-2.
We gingen wel op zoek naar de gelijkmaker en ook voetballen waren we beter dan Mierlo Hout maar het was zo'n wedstrijd waarin niets lukte.
In de 68e minuut werd het 1-3 door een penalty en in de laatste minuut zelfs 1-4.
Nogmaals, een wedstrijd om snel te vergeten en we zullen de komende week scherp moeten trainen om weer tot een goed resultaat te komen

 
HVV Helmond O15 - ZSV Zeilberg O15 4-5 ( 10-3-2018 )

Na een lange winterstop stonden we eindelijk weer eens aan de aftrap voor een competitiewedstrijd.
ZSV uit Zeilberg was de tegenstander die direct vanaf de aftrap fel begonnen. ZSV kreeg al meteen een aantal kansen die Ryvaldo goed wist te pareren. Na een klein kwartier kwamen we wat onder de druk uit en negen we een vrije trap op zo'n 20 meter van het vijandelijke doel; Mitchel ging achter de bal staan en zijn vrije trap viel achter de keeper het doel in en kwamen we op 1-0. Hierna namen we het heft in handen en begonnen we wat beter te spelen. Doordat we hierdoor ook wat laconieker werden en wat teveel risico's namen kwam door erg slap uitverdedigen van ons , ZSV terug in de wedstrijd, 1-1. We raakten de weg wat kwijt en door een miscommunicatie tussen de achterhoede en de keeper kwam ZSV net voor rust zelfs op een 1-2 voorsprong. Na een donderspeech in de rust begonnen we uitstekend aan de 2e helft. In de 38e minuut maakte Daninyo, na een schitterende aanval waarin we de bal 1× raakte, de 2-2. Even later veroverde Marijn in de 16 van ZSV de bal, zij speelde Magazi vrij, die direct Daninyo een schietkans bood en zo op een schitterende wijze HVV op een 3-2 voorsprong schoot. ZSV liet het er niet bij zitten en na een goede individuele aktie van de spits, liet hij onze keeper kansloos en scoorde de 3-3. Enkele spelers raakte door het hoge tempo wat vermoeid en werden wat minder scherp in de duels. Hierdoor kwamen we in de 58e minuut weer op een achterstand en werd het 3-4. Op jacht naar de gelijkmaker werden er wat omzettingen gedaan en werd Apple naar voren gestuurd; een individuele aktie van hem on enkel gestopt worden door een overtreding in de 16 en kregen we een penalty. Magazi ging achter de bal staan en maakte in 2e instantie de 4-4.
Dit leek ook de (terechte) eindstand te worden maar door wederom slap uitverdedigen ging ZSV met de overwinning aan de haal, 4-5.
Deze wedstrijd waren we niet constant en scherp genoeg, een verbeterpunt voor de volgende wedstrijd 

 
Mulo O15 - HVV Helmond 015 5-0 (2-12-2017)

Op een koud, winderig en nat De Braak speelden we vandaag tegen Mulo. 
We gingen noodgedwongen van start met Appie in het doel en door verschillende blessures en afwezigen met een aangepaste opstelling.
Ondanks dit speelden we niet slecht en had Mulo niets te vertellen. We hadden vandaag helaas ons vizier niet op scherp staan waardoor we veel opgelegde kansen miste. De voetbalwet is dan zo dat wanneer je zelf verzuimd te scoren, er dan een tegendoelpunt valt. Dit was dan ook het geval; in de 30e minuut was Appie kansloos en werd het 0-1.
In de 2e helft wisselden we van keeper en kwam Abdelahi op doel te staan en probeerden we direct te scoren. De keeper van Mulo had een goede dag en wij een wat mindere. Waar wij niet konden scoren, kon Mulo dit na bijna elke aanval en liepen zij langzaam uit naar een 5-0 overwinning van Mulo.
Wat we vandaag ook probeerden, het lukte gewoonweg niet. We bleven wel tot het eind voetballen en hard werken wat een doekje voor het bloeden was.
Volgende week de laatste wedstrijd vóór de winterstop in een tot nu toe prima seizoen. We gaan er vol tegenaan zodat we de eerste helft van het seizoen goed kunnen afsluiten.

 
HVV Helmond O15 - Bruheze 7-2 (25-11-2017)

Na een vrij weekend konden we weer eindelijk voetballen op ons schitterend hoofdveld. De opdracht was scherp beginnen en zo op weg naar de winst te gaan tegen de nr4 Bruheze.
Scherp begonnen we zeker; direct na de aftrap schoot  Dylano de 1-0 in de kruising.
Na zo'n begin is het de bedoeling om meteen weer druk te zetten om zo Bruheze het gevoel te geven dat er voor hun vandaag niks te halen is op Houtsdonk. Dat deden we goed en controleerden de wedstrijd. In de 15e minuut kwam Mitchel in balbezit en besloot vanaf zo'n 30 mtr op goal te schieten waarna de bal het doel invloog, 2-0.
Vrijwel direct hierna zette Jehad onze linksbuiten Magazi aan het werk die in de 17e minuut na een individuele aktie de 3-0 op het scorebord zette.
In de 24e minuut maakte wederom Magazi de 4-0 na een goede combinatie.
Onze keeper Ryvaldo had tot dan niets of weinig te doen en leken we met 4-0 te gaan rusten maar in de 33e minuut kwam Bruheze op 4-1 door slordig balverlies van ons.
Na de thee pakten we het weer goed op. Een lange pass van Mitchel bereikte onze rechtsbuiten Marijn die direct de combinatie zocht met Magazi en Dylano in de 42e minuut de 5-1 liet scoren. Diezelfde Dylano was erg alert na een schot van Appie die de keeper niet onder controle kreeg en zo in de 46e minuut zijn 3e goal maakte en de 6-1 aantekende.
De wedstrijd ging op slot; Bruheze kon niet en wij werden wat laconiek. Bruheze kon enkel nog wat voor gevaar zorgen door onzorgvuldig voetbal van ons wat in de 65e minuut voor de 6-2 zorgde. In de 68e minuut stoomde onze rechtsback Borat op die met een prachtig hard schot de 7-2 in de kruising schoot.
In blessuretijd tijd scoorde Bruheze uit een corner de 7-3 waarna de goed leidende scheidsrechter de wedstrijd beëindigde.
Een goede overwinning van ons team die het goed doet in de competitie wat een gevolg is van de goede trainingsopkomst.
Ga zo door!

HVV Helmond O15 - Mulo 3-9 (11-11-2017)

Vandaag de topper van de nr1. HVV tegen de nr2. Mulo op ons prachtige Houtsdonk. Onze jongens en meisjes begonnen wat zenuwachtig aan de wedstrijd. Mulo was een tegenstander waarvan direct duidelijk werd dat dit een geduchte en, tot nu toe, onze sterkste tegenstander was. In de 6e minuut kwam Mulo op een 0-1 voorsprong. Toch raakten we hiervan niet van in de war en probeerden we vrijuit te voetballen.
In de 10e minuut begon Appie aan een solo die enkel gestuit kon worden d.m.v. een overtreding. De vrije trap werd prachtig ingeschoten door Dylano; 1-1.
Mulo nam hierna direct weer het initiatief wat in de 23e minuut de 1-2 opleverde. In de 29e minuut maakte Mulo zelfs de 1-3. Direct hierna soleerde Appie weer opnieuw. Ditmaal kon hij niet meer worden tegen gehouden en werd het in de 30e minuut 2-3.
In de rust hadden we zeker nog het vertrouwen op een goed resultaat maar beseften we dat dit wel moeilijk zou worden tegen deze fysiek sterke opponent.
In de 45e minuut maakte Mulo 2-4 om direct hierna in de 48e minuut op 2-5 te komen. Mulo liet zien dat het vandaag heer en meester was op Houtsdonk. We probeerden het steeds weer om het spel naar ons toe te trekken maar het lukte jammer genoeg niet.
In de 57e minuut werd het zelfs 2-6 en liep Mulo snel uit naar 2-7 en 2-8.
We maakten nog wel de 3-8 doordat een mooie aktie van Magazi goed werd afgerond door Appie. In de allerlaatste minuut bepaalde Mulo de eindstand door de 3-9 te scoren en gingen zij met de verdiende 3 punten terug naar De Braak. Een nederlaag voor ons die zeer terecht is maar misschien wat minder groot uit had moeten vallen. We staan weer met beiden voeten op de grond en gaan er volop tegenaan om de volgende wedstrijd weer te gaan winnen.
Tot nu toe doen we het erg goed met enkel maar overwinningen en slechts één nederlaag.

Mifano - HVV Helmond 015 1-4 (4-11-2017)

Vandaag de wedstrijd tegen Mifano waar vooraf werd gewaarschuwd om scherp en geconcentreerd te beginnen. Dit werd goed opgenomen want vanaf de aftrap begonnen we sterk wat in de 4e minuut, na een assist van Marijn, al de 0-1 door Abdul opleverde. We bleven goed op onze posities en legde Mifano onze wil op. Een aantal kansen was hier het gevolg van; James raakte de lat en de keeper stond een paar keer in de weg. In de 22e minuut combineerde we met Dylano en Marijn door de defensie van Mifano en kon Mgazi de 0-2 scoren.
Direct na rust gingen we goed van start en waren het wederom Dylano en Marijn die in de 35e minuut Mgazi de 0-3 liet aantekenen. Het was duidelijk dat er voor Mifano helemaal niets meer te halen was. Toch bleven zij het proberen en profiteerden zij in de 40e minuut van de gemakzucht van ons en werd het 1-3.
Het sprankje hoop dat Mifano eventueel nog had werd d.m.v. een schitterende goal in de 50e minuut door ons de kop ingedrukt. Jehad stuurt met een strakke pass Mgazi weg die met zijn snelheid de achterlijn haalt, de bal hard voor de goal geeft waar Dylano bij de 2e paal direct afwerkt en de 1-4 op het scorebord zet.
Hierna kregen wij geen echte kansen meer, we hadden nog wel leuke akties maar konden niet meer doordrukken.
Wederom een overwinning die ervoor zorgt dat we na vandaag alleen aan kop staan.
Hou dit vol!

HVV Helmond O15- Stiphout Vooruit 3-1 (28-10-2017)


Vandaag de wedstrijd tegen Stiphout die in de onderste regionen verkeert. Vooraf werden onze jongens en meisjes gewaarschuwd voor onderschatting. In de 8e minuut maakte  Dylano al meteen de 1-0 nadat hij al een keer de lat en paal had getroffen. Het begin was dus goed maar we konden hier geen gevolg aan geven. Te veel individuele akties kregen de voorkeur boven samenspel wat het spel onrustig maakte. Toch kregen we nog mooie kansen; Marijn schoot nog een keer hard tegen de lat, Appie nog een keer net naast en we konden gaan rusten.
Meteen na rust veranderde het spel direct. In de 40e minuut schoot Caspar na een assist van Marijn de 2-0 tegen de touwen.
In de 42e minuut herhaalde Caspar dit na een assist van Abdulahi en het was 3-0.
Stiphout was rijp voor de slacht maar dit hadden we kennelijk niet in de gaten.
Stiphout profiteerde van het gestuntel van ons en kwamen d.m.v. een (onterechte) penalty in de 57e minuut terug tot 1-3.
Dit was een wedstrijd waarin we moesten blijven werken om de 3 punten op Houtsdonk te houden tegen een beduidend mindere tegenstander.
Uiteindelijk toch uit 5 wedstrijden 15 punten met een doelsaldo van +14.
Hiermee mogen we tevreden zijn maar we zullen toch beter moeten gaan voetballen om door te kunnen blijven gaan met onze zegereeks.

HVV Helmond O15 - ASV'33 3-1 (14-10-2017)


De wedstrijd tegen medekoploper ASV uit Aarle-Rixtel begon geheel gelijkwaardig. We begonnen eindelijk eens geconcentreerd aan de wedstrijd. Na een kwartier werd ASV wat sterker en kregen enkel goede mogelijkheden die ze niet wisten te benutten; Ryvaldo en de paal stonden in de weg. Met een 0-0 stand gingen we rusten. 
De 2e helft begonnen we sterk en met mooie individuele acties kreeg het publiek steeds meer te zien van de kwaliteiten die we wel hebben maar alleen in fases laten zien. Een mooie aanval werd door Appie uitstekend d.m.v. een stiftje afgerond: 1-0.
Hierna hadden we wel steeds balbezit maar konden niet doordrukken. Totdat er eindelijk vanuit een goede opbouw James werd vrijgespeeld en hij beheerst de 2-0 op het scorebord zette. 
ASV liet het hier niet bij zitten en gingen op zoek naar de aansluitingstreffer. Hierdoor ontstond er wat meer ruimte voor ons maar konden we de score niet uitbreiden.
Een aanval van ASV werd goed afgerond en liet de spits Ryvaldo kansloos: 2-1.
HVV bleef heersen en kregen nog wat kansen die ze onbenut lieten waardoor het spannend bleef.
Totdat Appie het genoeg vond; met een schitterende panna op onze eigen helft begon hij aan een solo, op de juiste momenten versnelde hij en kwam in de 16 vrij voor de keeper die hij met een prachtige stift in de luren legde en de verdiende 3-1 aantekende. Na dit doelpunt juichten we met z'n allen zeer uitbundig en hielden we de 3 punten op Houtsdonk.
De trainers hebben voorgesteld om in de herfstvakantie niet of maar één keer te trainen maar het elftal wil graag doortrainen. Dit tekent de spirit van dit team en dat is iets om trots op te zijn.
Ga zo door!

Mierlo Hout - HVV Helmond O15 2-3 ( 7-10-2017 )

De wedstrijd tegen onze buurman Mierlo Hout begon, ondanks de waarschuwingen vooraf, alweer erg slap.
In de 5e minuut kwamen we dan ook weer op een 1-0 achterstand. 
We kregen de wedstrijd niet onder controle; onrust in balbezit en geen organisatie.  
Omdat we meer kwaliteit hadden dan Mierlo Hout kwamen we toch in de 16e minuut op gelijke hoogte door uit een corner de 1-1 te scoren door Borat.
Een schot van zo'n 25 meter van Dylano ging nog maar net over in de 34e minuut.
Een minuut later kwam het hoogtepunt van de wedstrijd;  Mgazi soleerde in het strafschopgebied en zette maar liefst 7 tegenstanders op het verkeerde been en maakte de 1-2. Direct na rust pakte we het redelijk goed op wat resulteerde in een mooie kans voor Marijn die helaas miste.
Zij maakte dit 2 minuten later goed door na een goede aktie van James beheerst af te ronden in de linker benedenhoek en zo de 1-3 op het scorebord te zetten.
In de 44e minuut schoot Mitchel nog op de paal maar dit was ook alles wat te  vermelden waard was.
We verzuimden om de stand uit te breiden maar dit was zo'n wedstrijd waar niets lukte.
Mierlo Hout kwam nog terug tot 2-3 maar we zijn geen enkel moment in de problemen geweest. 
Een wedstrijd om snel te vergeten waar we de 3 punten toch mee naar Houtsdonk hebben meegenomen. 
Op naar de volgende wedstrijd. 

HVV Helmond O15 - Bruheze 3-1 (4-10-2017)

Omdat Bruheze het weekend ervoor niet genoeg spelers had, werd de wedstrijd op woensdagavond gespeeld.
Iedereen had er weer zin in en waren allemaal ruimschoots van te voren aanwezig.
We begonnen wederom slap aan de wedstrijd wat al na 4 minuten resulteerde in een 0-1 achterstand. Toch iets waar we aan moeten werken. 
In de 6e minuut werd Marijn goed aangespeeld, die na een mooie passeerbeweging, beheerst scoorde. De grensrechter dacht daar anders over en vlagde voor buitenspel waardoor de goal onterecht werd afgekeurd. Dit was wel de ommekeer in de wedstrijd; we namen het initiatief en gaven dit niet meer af. Direct na deze aanval kreeg James een grote kans maar miste deze helaas. We bleven goed spelen wat James weer een goede kans opleverde, maar oog in oog met de keeper bleef James niet koel genoeg en schoot over.
In de 25e minuut begon achterin de opbouw; Mitchel speelde de bal goed in op Marijn die met een mooie beweging Dylano vrij speelde, Dylano bleef erg rustig en zorgde dat Yassin Mgazi de 1-1 kon aantekenen en we met deze stand konden rusten.
De 2e helft begonnen we nu wel scherp wat meteen een goede aanval opleverde die helaas strandde in de 16 van Bruheze. 
In de 42e minuut counterde Bruheze richting ons doel en een schot kon door Marijn van de doellijn worden gekopt.
Meteen hierna kregen we na een individuele aktie van Yassin Mgazi een vrije trap op zo'n 25 meter van het doel van Bruheze. Mitchel ging achter de bal staan,  zijn schot werd van richting veranderd en ging zo het net in waardoor het 2-1 werd. Vanaf die goal was het verzet van Bruheze over. We hadden steeds balbezit en kregen volop kansen die we verzuimden af te ronden. Bruheze kwam nog sporadisch op onze helft. Een mooie aanval via Caspar werd door Yassin El Morabet schitterend afgerond en werd het zeer terecht 3-1.
Bruheze zette alles op alles om er nog een wedstrijd van te maken maar onze achterhoede gaf, onder leiding van onze keeper Ryvaldo, geen krimp.
Dylano schoot in de 62e minuut nog hard op de lat en we hadden nog enkele mooie aanvallen waar we helaas niet meer uit konden scoren waardoor het 3-1 bleef.
We hadden onszelf kunnen en moeten belonen door wat zuiniger met onze kansen om te springen waardoor de score veel groter had moeten zijn dan 3-1.
Toch zijn we heel tevreden met waar we op trainen, dit ook in de wedstrijden terug zien. Ga zo door.

S.V. Brandevoort -HVV O15 2-9 (23-9-2017)

Na een goede voorbereiding speelden we de 1e competitiewedstrijd in en tegen Brandevoort. Een slap begin leidde in de  5e min tot een 1-0 achterstand.
Hierna gingen we voetballen wat direct een aantal mogelijkheden opleverden. Toch duurde het tot de 24e minuut dat we de  1-1 maakte. James kwam één tegen één te staan tegenover de keeper en rondde bekwaam af.  Hierna namen we steeds het initiatief en in de 28e minuut maakte Appie, na een assist van Abdelahi , de 1-2.
De 2e helft begonnen we wel een keer scherp en Appie maakte in de 35e minuut zijn tweede treffer, 1-3
Door een onoplettendheid maakte Brandevoort in de 45e min 2-3. We gaven ze echter geen kans om in de wedstrijd te komen en bleven de druk opvoeren. In de 50e minuut een corner van James waarna Appie zijn 3e doelpunt en de 2-4 liet aantekenen. Mooi combinatievoetbal werd in de 55e minuut bekroond; een schitterende aanval werd via Yassin afgerond door James, die zijn tweede maakte en  2-5 op het scorebord zette. HVV werd aangespoord te blijven combineren en de akties te blijven maken. In de 61e minuut een steekpass op Mgazi die de bal op de paal schoot maar in de rebound wederom Appie die de 2-6 scoorde.
In de 68e minuut het hoogtepunt van de wedstrijd.  Een hardwerkende Abdulahi scoorde voor het eerst in zijn carrière wat de 2-7 betekende. Een bekroning van zijn harde werken op de trainingen. Ga zo door.Twee minuten later maakte Mgazi in de 70e minuut de 2-8 na een prachtige individuele aktie.
In de blessuretijd bepaalde James na weer een mooie combinatie de eindstand op 2-9.
Een heel mooi resultaat en een zeer terechte overwinning.  We blijven onze akties maken en proberen d.m.v combinatievoetbal tot resultaat te komen.
Een goede start van de competitie.

Nijnsel/TVE - HVV 015  1-3 (beker) (16-9-2017)

Op 16 september stond de 3e en laatste bekerwedstrijd op het programma. Dit keer speelden we uit tegen Nijnsel.
De fysiek sterke tegenstander moesten we aanpakken d.m.v combinatievoetbal om zo de directe duels zo veel mogelijk te vermijden. Dit hadden onze jongens en meisjes goed begrepen wat in de 10e minuut de 0-1 door Appie tot gevolg had.Nijnsel probeerden wat druk te zetten en probeerde juist de duels op te zoeken en hanteerden daarom steeds de lange bal. Onze achterhoede bleef attent en onze doelman Caspar zorgde met enkele goede reddingen dat we de kleine voorsprong konden behouden.
Nijnsel bleef de duels opzoeken en maakten wat pittige overtredingen.In de 22e minuut speelden we ons, door goede opbouw, onder de druk uit en konden we Yassin Mgazi voor de vijandelijke goal zetten die beheerst de 0-2 maakte.Een mooi doelpunt van Yassin die, na langdurige afwezigheid door ziekte, zijn rentree extra glans gaf.
In de 2e helft verzuimden we direct de score uit te breiden omdat we erg slordig omgingen met de gecreëerde kansen. Nijnsel kreeg weer hoop toen zij in de 57e minuut de 1-2 scoorden.
We bleven volop kansen krijgen om de voorsprong uit te breiden maar het vizier stond niet op scherp. In de 65e minuut lukte Dylano het uiteindelijk toch om zijn goede wedstrijd te bekronen met een doelpunt en de eindstand op 1-3 te zetten.Als we iets zuiniger met onze kansen waren geweest dan hadden we een grote uitslag neer kunnen zetten.
Al met al zijn we tevreden met deze wedstrijd en met heel de voorbereiding; hopelijk zetten we dit voort in de competitie

HVV O15 - Rhode 2-10 (beker) (9-9-2017)

Na de mooie maar zware wedstrijd tegen FC Eindhoven stond 2 dagen later alweer de 2e bekerwedstrijd op het programma.
Gehavend en nog wat vermoeid begonnen we aan de wedstrijd.
Vanaf het begin was al meteen duidelijk dat Rhode een maatje te groot voor ons was. In de 3e minuut werd het al 0-1.
Toch konden we ons herpakken en kregen we de wedstrijd in onze greep wat in de 15e minuut een grote, niet te missen kans opleverde. We verzuimden deze te verzilveren. In de 18e minuut kregen we een 2e grote kans maar helaas stond wederom ons vizier niet op scherp.
In de 30e minuut was er een mooie individuele actie van Appie, zijn schot ging jammer genoeg net voorlangs.
Ondanks dat Rhode fysiek veel sterker en groter was dan ons, waren wij op dat moment voetballend de bovenliggende partij. Ondanks dat maakte Rhode op slag van rust de 0-2.
De 2e helft begonnen we slap wat resulteerde in de 0-3. Het krachtverschil werd langzaamaan duidelijk.
In de 43e minuut loste Rhode een hard schot op doel, Caspar redt in eerste instantie maar uit de rebound scoorden ze 0-4.
We probeerden te blijven voetballen en in de 45e minuut begonnen we aan een opbouw van achteruit, een goede combinatie over 4 schijven waardoor Appie het uitstekend af kon maken; 1-4. In de 49e minuut kwam Rhode op 1-5, zij schakelden over in een hogere versnelling.
In dezelfde minuut kreeg Mitchel vanaf de aftrap de bal en gaf een mooie pass op Appie die vrij kwam voor de keeper en 2-5 maakte.
De hoop op meer werd door Rhode snel de kop ingedrukt. In de 51e minuut werd er door hen druk gezet en maakten ze de 2-6.
In de 60e minuut scoorden ze uit een schitterende vrije trap 2-7 en in de 66e minuut uit een penalty de 2-8.
HVV zat er helemaal doorheen en Rhode bleef gaan. In de 68e minuut scoorden ze 2-9 en gingen zij met succes voor hun 10e in de allerlaatste minuut; eindstand 2-10.
Op basis van de 1e helft kunnen we weer verder, deze wedstrijd was de tegenstander een paar maatjes te groot.
 

HVV Helmond O15 - FC Eindhoven 0-1 ( 7-9-2017)

Op donderdag 7 september speelden we een vriendschappelijke wedstrijd tegen FC Eindhoven. De spelers van HVV waren op tijd aanwezig en hadden er allemaal zin in.
Op ons schitterende hoofdveld begonnen, onder het toeziend oog van veel toeschouwers, de 22 spelers aan hun wedstrijd.
Een gelijkopgaande strijd zorgde voor een leuk schouwspel. Naarmate de wedstrijd vorderde werden wij steeds brutaler en namen de wedstrijd in handen. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet. FC Eindhoven probeerde wat druk te zetten maar onze achterhoede gaf geen krimp. De wedstrijd bleef spannend en werd ook wat fysieker, m.n. Eindhoven zocht het randje van het toelatbare op.Onze spelers bleven echter doen wat ze goed kunnen en dat is voetballen. Een aantal technische hoogstandjes en combinaties lieten ze zien.
De wedstrijd leek op een 0-0 gelijkspel te eindigen totdat FC Eindhoven plotseling met een combinatie alleen voor onze keeper in de 16 kwam te staan en de speler met een kleine overtreding werd afgestopt met een terecht gegeven penalty tot gevolg.
De penalty werd door onze 013-keeper Rivaldo in eerste instantie gestopt maar in de rebound scoorde FC Eindhoven de 0-1.
De tijd begon te dringen en we gingen met z'n allen tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker.
Een hele mooie en goede wedstrijd tegen een elftal dat op een hoger niveau dan ons spelen; we mogen best trots zijn. Ga zo door!

Brandevoort - HVV Helmond O15 beker 4-3 (2-9-2017)

De 1e officiële wedstrijd van het seizoen '17-'18 stond 2 september op het programma na een aantal weken training. Een nieuwe groep met een nieuw kader begon enthousiast aan de bekerwedstrijd tegen Brandevoort.Nadat we in het begin flink onder druk kwamen te staan, lukte het ons na een prachtige combinatie dankzij Dylano op een 0-1 voorsprong te komen. Door deze voorsprong kwamen we steeds meer in de wedstrijd en konden we, wederom dankzij Dylano d.m.v. een schitterende vrije trap, de voorsprong uitbreiden naar 0-2.
Brandevoort zette er een tandje bij en werden steeds sterker, zij waren fysiek de bovenliggende partij maar desondanks dat maakte Dylano door weer een mooie combinatie zijn 3e doelpunt; een glaszuivere hattrick!  In de 2e helft schakelde Brandevoort er nogmaals een tandje bij wat al heel snel resulteerde in een doelpunt; 1-3.
Door de constante druk van Brandevoort werden we steeds onrustiger en werd het na 10 minuten in de 2e helft 2-3.
Mede door een aantal noodgedwongen wissels vanwege wat kleine ongemakken, werd de druk steeds groter en kwamen we niet echt meer aan voetballen toe. Brandevoort voelde dit uitstekend aan en kwam terecht op 3-3. Omdat wij toch nog volop voor de winst wilden gaan, werden de ruimtes steeds groter waar Brandevoort van profiteerde en zelfs op een 4-3 voorsprong kwam. Toch bleven we voetballen omdat we fysiek het onderspit moesten delven en kregen we nog kansen om er een gelijkspel uit te slepen. Helaas was er te weinig tijd en verloren we met 4-3.De 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen gaf desondanks het verlies, een goed gevoel bij het elftal en de begeleiding om er een leuk seizoen van te maken.